Coaching directie en managers

Als directeur en als manager is het jouw taak om verantwoordelijkheid te dragen, beslissingen te nemen en sturing en richting te geven. Van nature ben je een kartrekker en een toegewijde, harde werker die bereid is om knopen door te hakken en beslissingen te nemen. Vaak vragen klanten, de organisatie en je omgeving het uiterste van jou als mens en professional. Soms is het nodig om de pijnlijke waarheid onder ogen te zien, te erkennen wat werkt en niet werkt en kan het nodig zijn dat het tijd wordt om een nieuwe koers te varen. Een koers die jij als visionair al ziet en die de anderen binnen de organisatie nog niet onder ogen kunnen of willen zien. Op die momenten kan het gebeuren dat je als directeur of manager het gevoel bekruipt dat je er alleen voorstaat en dat je op een eiland zit. Dan is het tijd om te onderkennen dat het motiveren en enthousiasmeren van mensen een vak apart is en specifieke vaardigheid en deskundigheid vereist.

Wil je leren hoe je met kleine veranderingen in je eigen houding en je denkwijzen de dynamiek binnen je organisatie positief kunt beïnvloeden? Hoe je mensen voor je kunt laten werken in plaats van tegen je? Wil je impact hebben op veranderingsprocessen en leren welke focus en gedrag bepalend zijn voor je succes? Bel me op 06 – 54 346 397.

Als coach ben ik een neutraal klankbord en spiegel. Met gerichte observaties en vragen weet ik snel tot de kern van de zaak te komen. Als partner in business geef ik op een respectvolle manier mijn advies en ondersteun ik om te doen wat je als directeur en als manager wilt doen: het beste uit jezelf en je mensen halen.

Wat levert coaching op persoonlijke effectiviteit op?

  • Succesvol leidinggeven aan organisatieveranderingen
  • Gemotiveerde medewerkers die met je werken in plaats van tegen je werken
  • Goed kunnen omgaan met conflicten en weerstanden
  • Durf om nieuwe wegen in te slaan en te doen wat de organisatie net iets te spannend vindt om te doen
  • Praktische handvaten om tijdens spannende momenten de relatie tussen leidinggevenden en medewerkers open te houden
  • Het creëren van een kalme en positieve stemming die het gemakkelijk maakt om zonder aarzeling evenwichtige besluiten te nemen
  • Rust en overwicht in spannende gesprekken waarbij de emoties hoog kunnen oplopen, zoals informatiesessies over organisatieveranderingen, disciplinaire gesprekken, functionerings- en beoordelingsgesprekken en ontslaggesprekken
Maak het verschil tussen een toponderneming en een middelmatige onderneming en bel (06- 54 346 397 )
of mail voor de creatieve inzichten die ontstaan door het zetten van Exciting Steps.