Lichaamstaal

Lichaamstaal

Lichaamstaal

We maken in ons leven een veelheid aan ervaringen mee. Sommige positief, andere negatief. Op basis van deze ervaringen creëren we ons eigen verhaal en dit bepaalt onze levenshouding. Of met andere woorden onze lichaamshouding.

Ons lichaam vertelt door de houding en beweging ons verhaal over wat het leven ons tot nu toe heeft gebracht. Angst? Succes? Teleurstelling? Noem maar op. Ons lichaam verraadt feilloos hoe we werkelijk over onszelf en over onze omgeving denken. Soms openlijk zichtbaar, soms nauwelijks merkbaar of hoorbaar en alleen voor een geoefende waarnemer zichtbaar. Daar waar onze lichaamshouding open en vol vertrouwen is, werkt die positief. We zijn aantrekkelijk voor onszelf en voor de mensen om ons heen. Daar waar we gesloten en beschermend zijn tegenover oude pijn, gaan we uit contact met onszelf en laten we kansen liggen op een open communicatie.

Door bewust te worden van de open én de verborgen boodschappen van ons lichaam zijn we in staat om effectiever te communiceren. Met meer mensen contact te leggen, de relatie open en in stand te houden en een rijk leven te leiden met bevredigende, menselijke contacten.

Er is niets opwindender en spannender dan een authentieke communicatie die open en transparant is. Waarin we sociaal afwijkend (=uniek) en confronterend en tegelijkertijd open en vol vertrouwen durven zijn.


Recent Posts:

Leave a Comment

Post